top of page

Режисьорът Георги Костов завладя българския екран навръх националния празник 3-ти Март!


Честит Празник, Българи! Горд съм ,че в деня на националния празник два от моите филми ще бъдат излъчени по две национални телевизии!!! Абсолютният хит “XIA” по БТВ от 12:30ч и “Останалото е пепел” вдъхновен от личността на великия Атанас Буров ,за който трябва да си спомним особено на този ден от 23:00ч по Nova! Най-новият ми филм “Пулсът на танца” върви в момента по кината! Бъдете здрави и горди с таланта и постиженията си!!!! „ написа в профилите си в социалните мрежи хитовия режисьор Георги Костов.Най-новият филм на режисьора Георги Костов „ Пулсът на танца“ оглави класацията за най –гледан филм в България след премиерата си на 9 февруари 2024 г., като изпревари по гледаемост дори и чуждестранните продукции. „Пулсът на танца“, събра 6410 зрители и 77 650 лева приходи за първите три дни от пускането му на големия екран. Лентата разкрива красотата и елегантността в света на спортните танци, преследването на една мечта и трудните човешки взаимоотношения.

"Щастлив съм, че с екипа успяхме да реализираме този филм, който показва отвътре интригуващият свят на състезателните спортни танци. Много ще се радвам, ако чрез "Пулсът на танца" успеем да вдъхновим повече млади хора да спортуват и да изградят здравословни навици на живот. Искрено се надявам с добри примери, култура, спорт и възпитание да променим средата в която живеем", коментира Георги Костов.

"Пулсът на танца" е селектиран в конкурсната програма на фестивала "Златна роза“, както и в 28-ят Международен София Филм Фест 2024 ,който ще се проведе от 13 до 31 март 2024. Филмът очаква своята премиера в Лондон на 16.03.2024 г. , както и участия на предстоящи международни кинофестивали.

Режисьорът Георги Костов е добре познат на българската публика с богатата си филмография досега. Таланта на Георги Костов изгрява в българското кино с първият авторски филм и първата българска ганстерска комедия “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” ,където дебютира като режисьор, сценарист и продуцент едновременно.  “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” става абсолютен хит и сравняват Георги Костов с  Тарантино .Сред най-успешните филми на Георги Костов до момента са: “11 А”, комедията “Секс академия - мъже”, приключенско - романтичният “Опърничавите” , историческата драма “Останалото е пепел” и първият български финансов трилър „Борсови играчи“. Освен с правенето на филми Георги Костов се занимава активно с правене на реклами, популяризане на съвременното българско кино, кастинг и откриване и развитие на таланти. Костов е докторант в  Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ).Навръх националния празник 3-ти Март зрителите ще могат да гледат два от филмите на режисьора Георги Костов по националните телевизии -  хитовия филм „XIA”  ,който ще бъде излъчен по BTV , както й „ Останалото е пепел „ вдъхновен от личността на Атанас Буров. „ Атанас Буров е велик патриот и думите му са актуални и днес“ казва режисьорът Георги Костов.“ Любимия ми цитат на Буров е :  „Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена, и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува….“ Именно в този ден трябва да си спомним за великите българи , на които дължим свободата и националната си идентичност. Горд съм и за мен е чест , че имах възможността да съм режисьор на „ Останалото е пепел „ и да се докосна до мислите на всестранно развитата личност на Атанас Буров ,в чиято роля зрителите ще видят Асен Блатечки. „Останалото е пепел“ е първият филм, който заснемам в епоха и използвахме автентични кадри от бомбандировките над София от архива. Смея да твърдя , че се получи много качествен и красив филм , който разкрива пред зрителите събитията в България от 1944-та – 1945-та година.“ Споделя режисьора Георги Костов. Във филма зрителите ще се насладят на добрата актьорска игра на известно актьори като Асен Блатечки, Евгени Будинов, Бен Крос, Нейтън Купър, Диляна Попова и др., както и на една вълнуваща романтична история.


Линкове към трейлърите:Comments


Top Stories

bottom of page